31 Ekim 2017 Salı

En İyi Korku Filmleri - En Korkutucu 10 Film

by




10. 28 Days Later – 28 Gün Sonra

Mutasyon geçiren insanlar etrafında dönen bilimsel bir korku filmidir. Tedavi edilemez ve çok güçlü bir virüs konu alınıyor. Virüslü hayvanlar; bir grup hayvan aktivisti tarafından İngiltere'deki bir araştırma merkezinde görevli bilim adamının hoşnutluğuna rağmen serbest bırakılıyor ve virüs yayılırken sonuçlar ölümcül oluyor. Film bundan 28 gün sonra yalnızca bir avuç hayatta kalanlarla başlıyor. Hayatta kalmak için insanlık için bir avuç virüslü zombiye karşı savaş başlıyor.

 9. Alien - Yabancı

Bilimkurgu ile korkuyu harmanlayan fütüristik bir film olan The Alien bir efsanedir. Hikaye, kurtarma görevindeyken, gelecekte bir gezegende bulunacak bir geminin mürettebatını konu alıyor. Gemide kimseyle birlikte olmayan terk edilmiş bir gemi karşısına çıkıyorlar. Terk edilmiş gemide kurtarılanlar için arama yapmaya devam ederken, mürettebat daha önce karşılaşmadığı bir tür yabancı form buluyor. Ve bu uzaylılar yumurtadan çıkıp onlara saldırmadan önce kaçmak zorunda kalıyorlar.

8. The Shinng - Cennet

Harika bir hikaye çizgisinde ilerleyen Shining, sizi korkutacak ve aynı zamanda sizi sonuna kadar çengel tutacaktır. Öfkeli bir yazar olan Jack Torrance, barış içinde yazabileceği bir yer arıyor ve dolayısıyla oğlu Danny ve karısı Wendy ile dağın ortasında yer alan Overlook Hotel'i geziyor. Yeni evlerine yerleştikten sonra, Danny hızlı bir korku vizyonuyla ilgilendi ve Jack, çalışmasına neredeyse kapandı. Dramatik olaylar ortaya çıktıkça Wendy yavaş yavaş Jack ve Danny hakkındaki bazı günahkar gerçekleri keşfediyor.

7. Game of Death - Ölüm Oyunu

Bu korku filmi, işini ve daha sonra otomobilini ve kız arkadaşını kaybeden Pusit’in hikayesini konu alıyor. Büyük bir borca ​​batırılmış, nasıl ödeme yapacağını bilememektedir. Ardından bir yerden gizemli bir ses gelir ve şans eseri, on üç görevin tamamlanmasıyla onu 100 milyon dolar kazanabilecek bir gerçeklik gösterisinin parçası olmak için davet edildi. Teklif aslında cazip görünüyor ve Pusit oyunu oynamayı kabul ediyordu. Seyirciler de eğlenmeye başlıyor; ancak görevlerin gittikçe kötücül ve ölümcül hale geldiğini yakında fark ettik.

6. Psycho - Psiko

Alfred Hitchcock'un başyapıtına dayanan Psycho, harika ve devrim niteliğindeki bir korku filmi sunuyor ve 1960'da piyasaya çıktığında yeni bir tür oluşturuyor. Arsanın Marion Crane'in etrafında dönmesi, bir müşteriden Sam'e sevgilisine yardım etmek için kırk bin dolar çalıyor. Marion'un sahibi Norman Bates ile yaptığı toplantıyı içeren garip olayların bir devamı var ve sonunda Norman'ın annesi Marion'u öldürmek için boğdukları meşhur ve korkunç duş sahnesini izliyoruz.

 5. 100 Feet - 100 ayak

Bu doğa üstü gerilim filmi intikam sanatını yeniden tanımlıyor ve omurga arasında bir soğukluk yayıyor. Film, kendini savunurken öldürdüğü acımasız kocasının öldürülmesinden hüküm giymiş bir kadın hakkındadır. Ev hapishanesindeki hapishaneden serbest bırakılmasının ardından Marnie, evinde başkasıyla yaşar ve her zaman ona saldırmak için hazırlanıyor hissi uyandırıyor. Cümle bitene kadar kesin olarak evde kalmalarını emreden Marnie kabusu, ikamet eden kişinin intikam almak için her şeyi yapan ölen kocasından başka bir şey olmadığını keşfedince geri döndü!

 4. The Ring - Halka

Rahatsız edici bir video kaset içeren sıra dışı bir gerilim filmi olan The Ring, izlemek için radikal bir korku filmidir. Kuzeybatı Pasifik'teki bir kasabada rahatsız edici bir video kaset elden ele geçirilmeye başlandı ve bir dizi unutulmaz ve garip görüntüler oluşturuldu. Saatin ardından, bir dizi izleyici bir hafta içinde öleceklerini bildiren bir uyarı çağrısı alıyor. Bu şekilde, gençlerden oluşan bir grup ölü olarak ölür ve ölülerden birinin teyze eteğini araştırarak günahkâr bir gizemi çözmeye çalışır.

3. A Nightmare on Elm Street - Elm Sokağı Kabusu

En beğenilen korku filmlerinden biri olan film, hayallerinizde size sarılacak! Ölü bir katil kurbanları rüyalarında takip etmeye başlayınca ne olur? Cevabı bilmek ve korkuyu yaşamak için bu filmi izlemelisiniz. Nancy Thompson, tıraş bıçağı eldiveniyle onu takip eden bir adam hakkında korkunç kabuslar görmeye başladığında, yalnızca arkadaşlarının benzer kabus görüyor bulmak için bir şeylerin yanlış olduğunu düşünür. Freddy Krueger, çocuk katili kurbanları terörize etmek için ölülerden geri döndü, hayali haline geldi.

2. 1408

Hiç geçen gece bir perili otelde geçirdin mi? Eminim cevabın hayır olduğundan kesinlikle bu korku filmi boyunca oturmalısınız. Paranormal olayları ortaya çıkardığı için alkışlanan yazar Mike Enslin, oda numarası 1408’i aramak için ünlü otele gelir. Perili evlerin etrafında dönen batıl söylentilerin ortadan kaldırılmasında uzman olan Mike, hayatının şokunu, kanıtlarıyla karşı karşıya kaldığı için yaşıyor.

1. The Exorcist – Şeytan


Çok popüler bir korku filmi olan The Exorcist sizi doğaüstü dünyayla mülkiyet ve mücadeleye götürür. 14 yaşındaki bir kız alışılmadık davranış sergilediğinde, annesi kıza sahip olduğu ve ruh kovucuya ihtiyacı olan bir rahibe seslenir. Exorcist, sahip olduğu kızı geçmişten gelen şeytani bir düşmanla nihai bir savaşla geri getirebilmek için, çok sayıda bölüm ve güçlü bir doğaüstü unsurla mücadele eder.