6 Eylül 2018 Perşembe

Bisiklet Yarışlarının En Prestijlisi Nerede Yapılıyor? Adı Nedir?

Hadi bu akşam spor gecesi yapacak. Hadi ipucu da bisiklet yarışları hakkında gelecek. Yazımızda en prestijli bisiklet yarışı nerede yapılıyor, bisiklet yarışlarının en prestijlisinin adı nedir sorularını yanıtlayacağız.



Hadi Bilgi Yarışması’nda bu akşam spor gecesi olacak. Çok beğenilen spor gecelerinden 6 Eylül Hadi ipucu da İnstagram hesabından yayınlandı. Buna göre bu yazımızda bisiklet yarışlarının en prestijlisi nerede yapılıyor, en prestijli bisiklet yarışının adı nedir gibi soruları yanıtlayacağız. Hadi ipucu bağlantı sayfamızı favorilerinize ekleyebilir, yarışmadan önce ipucuna kolayca ulaşabilirsiniz.

İpucu İnstagram’dan şöyle açıklandı: Hadi bu akşam Spor Gecesi’yle 20:30’da. Bisiklete binmek çocukken ilk öğrendiğimiz şeylerden biridir. Peki hiç bu sporu yapmayı düşünmüş müydünüz? Düşünmediyseniz de hiç izlediniz mi? Bisiklet yarışlarının en prestijlisi nerede yapılıyor?

fransa bisiklet turu

En Büyük Bisiklet Yarışları

Bisiklet yarışlarında, en büyük organizasyon Grand Tour’dur. Grand Tour üç büyük Avrupa profesyonel bisiklet yarışlarından oluşur. Bunlar Tour de France, Giro d'Italia ve Vuelta a Espana’dır. Bu üç yarış Toplu olarak Büyük Tur olarak adlandırılır. Her üç yarış formatı da çok haftalık yarışlar şeklinde birbirine benzerdir.

Giro d'Italia genellikle Mayıs ayında, Tour de France Temmuz ayında ve Vuelta a Espana Ağustos ve Eylül sonlarında yapılır. Vuelta önceden genellikle Nisan ayı sonunda yapılırken, 1995 yılında, mayıs ayında düzenlenen Giro d'Italia ile doğrudan rekabetten kaçınmak için Eylül ayına taşındı.

Bisiklet Yarışlarının En Prestijlisi

Yukarıda belirttiğimiz üç tur, Grand Tour organizasyonunu oluşturur. Ancak bunların içinden birisi hem en eskisi hem de en prestijlisidir. Tour de France, Grand Tour için verilen puanlar bakımından en eski ve en prestijli olan, dünyadaki en çok bilinen bisiklet sporu etkinliğidir. Giro d'Italia ise ikinci en prestijli bisiklet yarışı olarak görülür.

Tour de France, yani Fransa Bisiklet Turu haliyle Fransa’da düzenlenir. Her yıl Temmuz ayında düzenlenen yarışlar genellikle Paris’te tanıtılır. Paris’te başlayan yarışlar dağlık alanlardaki tırmanış etaplarından sonra yine başkent Paris’te sona erer.


0 yorum:

Yorum Gönder