4 Eylül 2018 Salı

Geleceğe Dönüş Filminde Zaman Makinesi Olan Araçlar Nelerdir?

4 Eylül Hadi İpucu bir filmden geliyor. Yazımızda Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi olarak kullanılan araçlar nelerdir sorusunu yanıtlayacağız. Geleceğe Dönüş filmi hakkında bilgiler için tıklayınız.


Hadi ipucu bu kez bir sinema filminden geliyor. İnstagram hesabında yayımlanan ipucuna göre bu yazımızda Geleceğe Dönüş filmi hakkında kısa bilgiler, ardından Geleceğe Dönüş filmi zaman makinesi ve bu zaman makinesi olarak kullanılan araç nedir sorularını kısaca yanıtlayacağız. Her yarışmanın ipucuna Hadi İpucu bağlantımızdan ulaşabilirsiniz.

4 Eylül Hadi ipucu şöyle duyuruldu: Geleceğe Dönüş filminde deli dolu bilim adamı Doktor Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir icat geliştirmiştir. Geleceğe Dönüş film serisinde zaman makinesi olarak kullanılan araçlar nelerdir biliyor muyuz? Cevap fotoğrafta saklı…

delorean zaman makinesi

Geleceğe Dönüş Filmi

Geleceğe Dönüş, yönetmen Robert Zemeckis'in yönettiği ve senaryosunu Zemeckis ile Bob Gale’in yazdığı, 1985 yapımı bir Amerikan bilim kurgu filmidir. Filmde genç Marty Mcfly, kazayla 1955 yılına gider. Burada gelecekteki ailesini görür ve annesi kendisine romantik ilgi duyar. De Lorean zaman makinesinin mucidi Dr. Emmett "Doc" Brown; 1985 yılında dönmesi için Marty’ye yardım eder.

Geleceğe Dönüş Filmi Zaman Makinesi

Bu makinenin adı filmde DeLorean zaman makinesi olarak geçer. Geleceğe Dönüş serisinde yer alan kurgusal zaman yolculuğu aracı, bir otomobildir. Uzun metrajlı film serisinde Dr. Emmett Brown, DeLorean DMC-12 otomobiline dayanan bir zaman makinesi geliştirir.

Doc Brown, 1985 yılından gelen Marty McFly ile birlikte geçmişi değiştirmek ve zaman yolculuğunun olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için seyahat eder. Filmde kullanılan araçlardan biri şu anda Universal Studios Hollywood'da sergilenmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder