13 Ağustos 2018 Pazartesi

Atını Seven Kovboy Filmi Hakkında Bilgiler – 1974 Türk Yapımı Red Kit

Türk sinema tarihinin ilginç filmlerinden Atını Seven Kovboy filmi hakkında bilgileri ele alıyoruz. Türk yapımı Red Kit olarak da bilinen 1974 yapımı Atını Seven Kovboy, Türk Western komedi filmi Hadi ipucu da olacak.



Sinema tarihimizin en ilginç filmlerinden biri olan, 1974 yapımı Atını Seven Kovboy filmi hakkında bilgileri bu yazımızda ele alıyoruz. Sadri Alışık’ın başrolünde oynadığı renkli Türk western komedi filmi, ayrıca Türk Red Kit olarak da anılıyor. Sadri Usta’nın bu filmini, konusunu, oyuncu kadrosunu inceledik. Konu ayrıca Hadi İpucu olarak da yer alacak.

Filmin diğer adı, Ret Kit Daltonlara Karşı'dır. 1974 yapımı filmin yönetmenliğini Aram Gülyüz üstlenmiştir. Senaryo yazarı Özdemir Birsel, görüntü yönetmeni Muzaffer Turan’dır. Yapımcılık işini ise Cahit Uçuk ve filmin yönetmeni Özdemir Birsel yapmıştır.

atını seven kovboy 1974


Atını Seven Kovboy Konusu

1974 yılında çekilen film, Vahşi Batı’da bir kovboyun hikayesini ele alıyor. Haydutlarla mücadele eden Red Kit, Teksas’ın Ölübol Kasabası’na geliyor. Burada kötü karakterlerin başında Karasakal bulunuyor. Mersedes’in babasını öldüren ve mallarını kendisi alan Karasakal, Moruk’un çiftliğine de sahip olmaya çalışmaktadır. Ayrıca Dalton Kardeşler de kasaba halkına korku salar. Red Kit’in amacı, kasabayı bu haydutlardan temizlemektir.

Atını Seven Kovboy Oyuncuları

Filmin kadrosunda dönemin sevilen birçok ismi yer almaktadır. Red Kit rolünde Sadri Alışık oynarken, Şerif rolünü Cevat Kurtuluş, Mercedes rolünü Figen Han, Karasakal rolünü Ekrem Gökkaya, Joe Dalton rolünü Aydın Babaoğlu oynamıştır.

Filmde ayrıca Reşit Çıldam, Kamer Sadık, Ahmet Sert, Haldun Ergüvenç, Ali Demir, Zeki Alpan, Ayton Sert, Ali Şen, Kamer Baba, Harun Atalay, Kudret Karadağ, Seyhan Gümüş, Süheyl Eğriboz ve Sami Hazinses yer almaktaydı.


0 yorum:

Yorum Gönder