24 Ağustos 2018 Cuma

Tellioğulları ile Seferoğulları Arasındaki Çekişme Nedir? Tosun Paşa Filmi

Tosun Paşa filminde Tellioğulları ile Seferoğulları arasındaki çekişme bugünkü Hadi ipucu olacak. Yazımızda Tellioğulları Seferoğulları çekişmesi neden olmuştur sorusunu yanıtlıyoruz.



Türk sinema tarihinin kült yapımlarından biri olan Tosun Paşa filmi, bugün saat 12:30’da sevilen bilgi yarışmasında Hadi ipucu sorusu olarak sorulacak. Bu yazımızda Tellioğulları ile Seferoğulları arasındaki çekişmeyi, bu çekişmenin neden olduğunu ele alacağız. Her yarışmadan önce ipucu sorusu hakkında bilgi sahibi olmak için Hadi ipucu bağlantımızı ziyaret edebilirsiniz.

24 Ağustos saat 12:30’daki yarışmanın ipucu şöyle açıklandı: “Yeşilçam filmleri hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Defalarca yayınlansa bile izlemekten kendimizi alamayız. Tellioğulları ve Seferoğulları arasındaki çekişmeyi elbet duymuşuzdur. Evet Tosun Paşa'dan bahsediyoruz. Peki aralarındaki çekişmenin nedenini biliyor muyuz?”

tellioğulları seferoğulları

Tosun Paşa Filmi Hakkında Bilgiler

Filmin yapımcılığını, dönemin pek çok filminde olduğu gibi Arzu Film üstlenmiştir. Çekimlerin tamamı İstanbul’da yapılmıştır. Örneğin merak edilen çöl sahneleri Kilyos’ta çekilmiştir. Ancak filmde İskenderiye’de yaşayan Tellioğulları ve Seferoğulları aileleri, bunların Mısır’da önemli bir kademede olan Tosun Paşa ile hikayeleri ele alınmıştır.

Filmde efsanevi oyuncularımız Kemal Sunal ve Şener Şen yine bir arada, Şaban ve Lütfü Tellioğlu karakterlerine can vermiştir. Daver Bey’in kızı Leyla Müjde Ar, Daver Bey ise Mete Sezer tarafından canlandırılmıştır. Ayrıca Oktar Durukan, Adile Naşit, Ayşen Gruda, Akil Öztuna gibi usta sanatçılar filmde rol almıştır.

Tellioğulları Seferoğulları Çekişmesi

Tosun Paşa filminde bu çekişme iki boyutludur. Osmanlı döneminde İskenderiye’nin iki köklü ailesi olan bu aileler, Yeşil Vadi adı verilen bölge konusunda ihtilafa düşmüştür. İlk çekişmenin nedeni budur. Yeşil Vadi’nin sahibini belirleyecek olan kişi ise bölgenin idari amiri Daver Bey olacaktır.

Çekişme, Yeşil Vadi ile sınırlı kalmaz. Tellioğulları ile Seferoğulları, Daver Bey’in kızı Leyla için de karşı karşıya gelir. Her iki aile de Leyla’yı bekar oğullarına ister. İkisi arasında seçim yapan Leyla’nın Seferoğulları’nın oğlunu beğenmesi ile Tellioğulları hem Leyla, hem de Yeşil Vadi için planlar yapmak durumunda kalır.


0 yorum:

Yorum Gönder