21 Ağustos 2018 Salı

Varna ve Sofya Nerededir? Komşu Ülke Hakkında Bilgiler 21 Ağustos Hadi İpucu

20.00 TL ödüllü Hadi ipucu açıklandı. Bugünün ipucu Varna ve Sofya olacak. Yazımızda Varna ve Sofya nerededir sorusuna yanıt verip, bu şehirler ve komşu ülke Bulgaristan hakkında kısa bilgiler vereceğiz.



Sevilen Hadi Bilgi Yarışması, verdiği ipuçları ile yarışmacıları merak edilen konulara dair araştırmaya itiyor. Biz de bu konularda yazılarımıza devam ediyoruz. 20.000 TL ödülün verileceği 21 Ağustos akşamının Hadi ipucu belli oldu. Bu yazımızda Varna ve Sofya nerededir sorusuna yanıt bulup, komşu ülke Bulgaristan hakkında kısaca bilgilere değineceğiz. Hadi ipucu sayfamızı tarayıcınızda favorilere ekleyerek her günü ipucuna ihtiyaç duyduğunuzda ulaşabilirsiniz.

Büyük ödüllü yarışmanın ipucu şu şekilde duyurulmuştu. “20.000₺ ödüllü Hadi bu akşam 20:30'da. Ülkemizin sınırları itibariyle sekiz komşu ülkesi bulunmaktadır. Neyse ki bu akşamki yarışmamız için yalnızca bir tanesini araştırmanız yeterli. Varna desek, bir de yanına Sofya'yı eklesek? Ne derseniz?”

sofya varna bulgaristan

Varna ve Sofya nerededir?

Varna ve Sofya şehirleri, ülkemizin 8 komşusundan birinin sınırları içindedir. Varna Karadeniz kıyısında bir şehir iken, Sofya ülkenin merkezinde, başkent konumundadır. Bu iki şehirin ortak noktası ise her ikisinin Bulgaristan’a ait şehirler olmasıdır. Komşu ülke Bulgaristan’ın bu iki güzel şehri hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Varna Hakkında Bilgiler

Varna şehri, Kuzey Doğu Bulgaristan'da yer alır. Ülkenin en büyük üçüncü şehridir. Konumundan sonra Bulgaristan'ın Deniz Başkenti de denir. Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki büyük Varna Körfezi, hem deniz yoluyla seyahat hem de ticari nakliye için ana limandır. Denizcilik şehrin en önemli unsurlarından biridir.

Kozmopolit bir şehir olan Varna’da antik, medival, rönesans ve modern kültürler bir aradadır. Şehir genel olarak temiz ve yeşildir. Balkanların en büyük deniz bahçesi olan Euxinograd Parkı, eski Kraliyet Sarayı olan St.Constantine şehrin en önemli güzelliklerindendir. 335 bin nüfuslu şehrin nüfusunun yaklaşık yüzde 20'si, çeşitli eğitim kurumlarındaki öğrencilerdir.

Sofya Hakkında Bilgiler

Sofya, Bulgaristan’ın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir tam üç bin yıl önce, antik bir Trakya kabilesi olan Serdiler tarafından kuruldu. 800’lü yıllara kadar bu nedenle Serdica olarak biliniyordu. Dağlık Vitosha bölgesinin eteklerinde, deniz seviyesinden 550 metre yükseklikte, batı Bulgaristan'da yer almaktadır.

Şehir, ülkenin idari, kültürel, sanayi ve finans yönlerinden tam anlamıyla merkezidir. Bu yapısıyla çokuluslu şirketler için bir dış kaynak olarak tercih edilir. Kentin nüfusu son olarak 1.222.000 şeklinde açıklanmıştır.

Sofya, çevresindeki soğuk ve termal mineralli su kaynaklarının bolluğu nedeniyle Antik çağlardan beri ünlü olmuştur. Bu sular bugün hala turizme kaynaklık etmektedir.


0 yorum:

Yorum Gönder