7 Ağustos 2018 Salı

Dünyanın En Güvenli 10 Ülkesi

Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasını sizler için derledik. Burada dünyanın en güvenli çatışmadan ve tehditlerden uzak tehlikesiz ülkelerinden 10’u yer alıyor.

Tedirgin, tehdit altında ve tehlikeli bir yaşantıyı hiçbirimiz tercih etmeyiz. Ancak çoğu zaman yaşadığımız ülkeyi de kendimiz seçemiyoruz. Ekonomi ve Barış Enstitüsü, dünyanın en güvenli ülkeleri hakkında 2018 yılı için bir sıralama yayımladı. Küresel Barış Endeksin olarak bilinen çalışmadan elde ettiğimiz verileri kullanarak en güvenli, en tehlikesiz ülkeleri bir araya getirdik.

Listemizde, her ülkenin güvenlik puanı da yer alıyor. Burada 1 en huzurlu ülkeler, 5 ise en tehlikeli ülkeleri belirtiyor. Yani indeks puanı en düşük olan, en güvenli ülke olarak düşünülecek.

10. İrlanda (1,393 puan)

İrlanda Cumhuriyeti, sürdürdüğü siyasi istikrar ve terörden uzak yapısıyla dikkat çekiyor. Güzel adaları, gezmeye değer güzel birçok doğal ve yapay harikaları ile İrlanda’da geceleri rahatça uyuyabilirsiniz.

9. Japonya (1,391 puan)

Japonya, düşük sayıdaki cinayet ve sınırlı silah erişimiyle barış endeksinde üst sıralarda yer alıyor. Ülkenin güvenliğine ek olarak, her yıl ziyaretçi sayısını neredeyse ikiye katlayan popülerliği giderek artıyor. 2020 yılına kadar ziyaretçi sayısını ikiye katlamayı planlayan ülkede yüksek hızlı trenler, güvenli bir seyahat imkanı sunuyor.

8. Singapur (1,382 puan)

Singapur, son yıllarda güvenlik endeksinde üst sıralara doğru ilerliyor. Asya’daki ada devleti, yasaklar ülkesi olarak anılıyor. Ancak bunlar işe yaramış olacak ki iç ve uluslararası çatışmalarda gözle görülür şekilde düşük puanlar alıyor. İnsanların refah içerisinde yaşadığı, güvenlik sorunu yaşamadığı Singapur bu listede 8. sırayı hakediyor.


singapour

7. Çek Cumhuriyeti (1,381 puan)

Kadife Devriminin yapıldığı ülkenin ismi geçtiğimiz yıllarda Çekya olarak değiştirilmişti. Ülkede kişi başına düşen askeri harcamalar ve suç eylemi sayısı oldukça düşük görünüyor. Bu nedenle en güvenlikli ülkeler arasında yer alıyor.

6. Kanada (1,372 puan)

Güneydeki komşusu ABD hiç de güvenli bir ülke olmasa da Kanada, komşusundan çok daha huzurlu sokaklara sahiptir. Düşük suç oranı ve sosyal refahı ile Kanada, Kuzey Amerika ülkesinden çok bir İskandinav ülkesi gibi profil çiziyor.

5. Danimarka (1,353 puan)

Danimarka, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ve güvenli ülkeler arasında kendine hep yer buluyor. Ülkenin yaşadığı en büyük dış problem, Kanada ile aralarında yaşadıkları ıssız ada sorunu olarak göze çarpıyor. Ki bu diğer ülkeler düşünüldüğünde gerçekten çok küçük bir problemdir. Kışları çok soğuk olan ülkenin güvenlik düzeyi size huzur içinde bir yaşantı sunuyor.

4. Portekiz (1,318 puan)

Portekiz Avrupa’da insanların en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise yalnızca doğal güzellikleri ve harika sahilleri değil. Ülke güvenlik endeksinde 4. sırada yer alacak kadar düşük suç oranına, siyasi istikrara sahiptir. Bu özellikler birleştiğinde Portekiz’in başkenti Lizbon’un, Avrupa’nın en ilgi çeken şehirleri arasında yer alması ilginç görünmüyor.

lisbon

3. Avusturya (1,274 puan)

Almanya ve Çek Cumhuriyetinin komşusu ülke, dünyanın en düşük silah ithalatı yapan ülkesi olarak belirtiliyor. Şiddetten uzak sokakları, barışçıl yapısıyla Avusturya, listenin 3. sırasında yer alıyor.

2. Yeni Zelanda (1,192 puan)

Yeni Zelanda, nefes kesen macera seyahatleri için dünyanın tercih ettiği ülkelerden biridir. Ancak bu maceralar yalnızca doğal ortamlarda yaşanıyor. Zira Okyanusya ülkesinde iç çatışma ve şiddet nadir görülen olaylardır. Muhteşem plaj manzaraları ve bu güvenli yapısı, ülkeyi en çok turist çeken ülkelerden biri haline getiriyor.

1. İzlanda (1,096 puan)

Ada ülkesi, Küresel Güvenlik Endeksinde 10 yıldır ilk sırada yer alıyor. Bu küçük ve az nüfuslu İskandinav ülkesinde cinayet, hapishanedeki suçlu ve terör eylemi sayısı sıfıra yakındır. Karadan oldukça uzak bir ada ülkesi olması da dış sorunlar yaşama ihtimalini düşürüyor. Ancak bu başarının sırrı sadece buna bağlanamaz.

0 yorum:

Yorum Gönder