14 Ağustos 2018 Salı

Koşan Adam Lakaplı Şarkıcı Kimdir? Kokoreç Şarkısı Hakkında Bilgiler

Koşan Adam lakabıyla tanınan ünlü şarkıcı, Hadi ipucu olarak yarışmacılara sorulacak. Biz de bu yazımızda yarışmacılar için koşan adam kimdir, Kokoreç şarkısı kimindir gibi soruları yanıtlıyoruz.


Koşan adam lakabıyla tanınan şarkıcı, Hadi ipucu olarak yarışmacıların karşısına çıkacak. Hadi Bilgi Yarışması tüm hızıyla sürerken, Merak Konular internet sitesi olarak yarışmacıların heyecanına ortak olmaya devam ediyoruz. Her yarışmada olduğu gibi bu yarışmanın da ipucunu herkesten önce Merak Konuları’nda bulabileceksiniz. Her gün ipuçlarına kolayca ulaşmak için Hadi İpucu sayfamızı takip edebilirsiniz.

Koşan Adam kimdir?

koşan adam mirkelam

Bu lakap ile tanınan ünlü şarkıcı, Mirkelam’dır. Mirkelam’ın koşan adam olarak bilinmesinin nedeni ise Her Gece isimli şarkısıdır. İlk olarak çıktığı bir televizyon programında kendisini Koşan Adam olarak tanıtmıştır ve daha sonra da bu isimle anılmaya devam etmiştir. Her Gece şarkısının klibindeki koşuşu ise hep akıllarda kalmıştır.


Kokoreç Şarkısı Hakkında Bilgiler

Yine Mirkelam’a ait olan Kokoreç isimli şarkı, şarkıcının en ünlü şarkılarından biri olmuştur. 2001 yılında çıkan Unutulmaz isimli albümde bu şarkı yer almıştır.
Şarkı Türkiye’nin 2009 yılında Avrupa Birliğine girdiği ve kokoreçin yasaklandığı varsayımı üzerine işlenmiştir. Sözlerinde “kokoreç, sensiz olmaz” ifadeleri de bunu ortaya koyar.

Mirkelam kimdir?

Asıl adı Fergan Mirkelam olan şarkıcı, 1966 yılında dünyaya gelmiştir. Şarkıcı olmayan ancak besteleri bulunan babasından etkilenmiştir. İstanbul’da büyüyen Fergan, Fenerbahçe Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nde öğrenimine devam etmiştir.

Çocukluk yıllarından itibaren müzikle ilgilenen Mirkelam 1986 yılında Eurovision şarkı yarışmasına Kayahan ile birlikte katılmıştır. Daha sonra Burak Kut, Nazan Öncel gibi ünlü şarkıcılarla birlikte çalışmıştır. Koşan Adam olarak tanındıktan sonra ilk albümü büyük ses getirmiş, ikinci albümü ise 750 bin satış sayısına ulaşmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder