27 Ağustos 2018 Pazartesi

Olmasa Mektubun Şarkısı Hangi Grubundur? Solisti Kimdir? Hadi İpucu

27 Ağustos hadi ipucu belli oldu. Bu yazımızda Olmasa Mektubun şarkısı hangi grubundur, Yeni Türkü solisti kimdir gibi soruları yanıtlayacağız.



Sevilen bilgi yarışması Hadi’de 27 Ağustos’un ipucu belli oldu. Buna göre Hadi ipucu sorusu Olmasa Mektubun şarkısının sahibi olan müzik grubu hakkında olacak. Bu nedenle Olmasa Mektubun şarkısı hangi grubun, bu grubun solisti kim gibi soruları yanıtlayıp, Yeni Türkü grubu hakkında bilgiler vereceğiz. Her yarışmadan önce ipucuna ulaşmak için Hadi ipucu bağlantımızı favorilerinize ekleyiniz.

27 Ağustos Hadi ipucu şöyle duyuruldu: “Haftaya müzikli bir giriş yapalım. Müzik gruplarının isimlerine hakimiz, peki solistlerinin isimleri? Kıvırcık saçları ve kadife sesiyle ünlenmiş görselimizdeki müzisyen hangi grubun solistliğini yapmaktadır biliyor muyuz? İpucu içinde ipucu: "Olmasa mektubun"…

olmasa mektubun kimindir

Olmasa Mektubun Şarkısı

“Olmasa mektubun, yazdıkların olmasa” şeklinde başlayan şarkı, bir dönemlerin en popüler bestelerindendi. Günümüzde de hala beğeniyle dinlenilmektedir. Şarkı 1984 yılında Yeni Türkü grubu tarafından çıkarılan Günebakan / Dünyanın Kapıları albümünde yer almıştır.

Yeni Türkü Grubu

Grup 1977 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kurucuları Derya Köroğlu, Zerrin Yaşar ve Selim Atakan'dır. Buğdayın Türküsü, Akdeniz Akdeniz, Günebakan, Dünyanın Kapıları, Yeşilmişik, Vira Vira, Aşk Yeniden, Külhani Şarkılar, Yeni ve son olarak 2012 yılında Şimdi ve Sonra albümlerini çıkarmışlardır.

Derya Köroğlu

Tam adı Derya Mustafa Köroğlu olan sanatçı, Yeni Türkü solistidir. Bu nedenle Olmasa Mektubun şarkısı kimindir sorusunun yanıtı da Derya Köroğlu’dur. Köroğlu 1955 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okumuş, ODTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olmuştur.

Derya Köroğlu Yeni Türki grubunun kurucuları arasındadır. Grupta solo ve vokal rollerinin yanı sıra gitar, bağlama, vurmalı çalgılar gibi enstrümanları da kullanmıştır. 2009 yılında Ayşe Özgürkaya ile evlendi ve bir erkek çocuk babası oldu.


0 yorum:

Yorum Gönder