10 Ağustos 2018 Cuma

,

Efsanevi Kral Arthur Kılıcı Hakkında Bilgiler

Efsanevi Kral Arthur, filmleri ve romanlarıyla ünlüdür. Özellikle de kılıcı ile bilinir. Yazımızda Kral Arthur kılıcı hakkında bilgileri bir araya getirdik. Kral Arthur kimdir? Excalibur nedir? Hadi ipucu yazımızda olacak.

Romanlarda, filmlerde ve anlatılarda sıkça duyduğumu tarihi karakterler vardır. Bunlardan biri de Kral Arthur olarak öne çıkıyor. Efsanevi Kral Arthur karakteri, özellikle de kılıcı ile çokça bilinen bir karakterdir. Bu yazımızda Kral Arthur kılıcı hakkında bilgileri bir araya getiriyoruz. Bu konu ayrıca Hadi ipucu olacak yarışmacılara sorulacak.

Kral Arthur Kimdir?

Efsanevi ancak gerçek olduğu tartışmalı bir karakter olan Kral Arthur, 5. ve 6. yüzyılın başlarında yaşayan bir İngiliz liderdi. Yine efsanevi Camelot'un yöneticisi olarak bilinir. Kral Arthur ismi İngiliz tarihinde ilk olarak, 830 yılında bir savaşta 980 savaşçıyı öldüren bir İngiliz generali olarak, Nintonlar tarafından dillendirilmiştir.

Bu, efsanenin başlangıç noktasıydı ve bugün hala bilim adamları tarafından tartışılır. Halk edebiyatı dışında, varlığını kanıtlayan hiçbir delil bulunamamıştır. Kral Arthur, eşi Guinevere, Sir Lancelot ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri ile birlikte, Camelot'un diğer efsane karakterleri oldu. Ancak filmlerde ve romanlarda yer alması onu bugün popüler hale getirdi.



Kral Arthur’un kılıcının adı nedir? Efsanelerde çokça yer alan, hatta Arthur’un adının bile önüne geçen kılıcın adı Excalibur’dur.

Excalibur Hakkında Bilgiler

kral arthur kılıcı


Kral Arthur efsanesine göre Excalibur, Kral Arthur'un sihirli kılıcıdır. Efsanenin bir versiyonuna göre kılıç bir taşa saplanmıştır. Kılıcı taştan çeken İngiltere'nin kralı olacaktır. Dönemin en güçlü erkekleri kılıcı dışarı çıkarmaya çalıştı. Ama hiçbiri başarılı olmadı. Bir gün genç Arthur taşı kolaylıkla çıkararak kral olmayı hakettiğini kanıtladı.

Diğer bir efsanede ise Arthur,  su altı dünyasında yaşayan gizemli bir figür olan Göl Leydisi’nden Excalibur'u aldı. Ancak ilk efsane filmlerde daha çok kabul görür.


0 yorum:

Yorum Gönder