9 Ağustos 2018 Perşembe

Voltran Çizgi Filmi Hakkında Bilgiler – Voltran Oluşturmak Nedir?

80’li yılların en sevilen çizgi filmlerinden biri Voltran’dı. Yazımızda Voltran çizgi filmi hakkında bilgiler yer alıyor Voltranı oluşturmak ne demektir? Hadi ipucu için tıklayınız.


1980’li yıllarda, bugün olduğu gibi çok fazla çizgi film yoktu. O zamanların en ünlü ve en çok sevilen çizgi dizilerinden birisi ise Voltran’dı. Bu yazımızda 80’li yıllara damgasını vurmuş, voltranı oluşturmak gibi çok bilinen bir ifadeyi dilimize yerleştirmiş olan Voltran çizgi filmi hakkında bilgileri bir araya getirdik. Ayrıca Hadi ipucu olarak bu akşam 20:30’da bu soruyu soracak.

voltran 1984

Voltran nelerden oluşur?

Dizide voltran 5 kişilik bir ekipten oluşurdu. Bu takımdakiler 5 aslana sahipti. Siyah, mavi, yeşil, sarı ve kırmızı renkli bu aslanlar Princess Allura, Queen Merla,  Lance, Keith ve Hunk bu aslanları yöneten ekibin kahramanlarıydı.
Bir Japon çizgi filmi olan Voltran’da mavi aslan suyu temsil ederken, sarı aslan kayalıklardan, yeşil aslan büyük ormanlardan, kırmız aslan yanardağdan, siyah aslan ise madenlerden çıkardı.

Voltranı oluşturmak ne demektir?




Dilimize de girmiş ve bir dönem popüler olmuş olan bu ifade, yukarıda belirttiğimiz 5 aslanın birleşmesi anlamına geliyordu. Birleştiklerinde baş ve gövde kısmını siyah aslan, sağ ve sol bacakları mavi ve sarı aslanlar oluştururdu. Kollar ise yeşil ve kırmızı aslanlardan oluşurdu. Voltran bu şekilde bir araya gelmiş olurdu.

Diğer bazı bilgiler

Japon çizgi filmi olduğunu söylemiştik. İlk başta bunu dünyaya yaymak gibi niyetleri asla yoktu. Bu yüzden ilk 2 sezon sadece Japonya’da yayınlandı.

Ancak, çizgi filmleri tanımlayan ilk dalganın doruk noktası olarak Voltran: Evrenin Savunucusu gösterilir. 1984'te çekilen dizi, Kral Zarkon ve Prens Lotor'un kötü güçleriyle savaşırken beş aslan robotunu ve pilotlarını ele alıyordu. İlk kez 30 yıl önce yayınlanan çizgi dizi, çeşitli ortamlarda yeniden çekildi. Son olarak çok beğenilen Netflix serisi Voltran: Efsanevi Savunma sayesinde 2017 yılında tekrar popülerlik kazandı.

voltran çizgi filmi

Hikaye, Galaksi İttifakını yok etmek için güçlü bir armadayı birleştiren ve yaratan Drule Supreme Council'in Kralı Zarkon ve Viceroy Throk'un mücadelesini konu aldı. Tehditleri durdurmak için, her iki Voltran evreninden gelen kahramanlar savaş verdi.


0 yorum:

Yorum Gönder